Bunddækkeplanter til enhver smag

Sommerblomsterne er et fantastisk valg, når du ønsker at skabe et smukt og farverigt tæppe på jorden. Planter som petuniaer, begoniaer og lobelia giver en smuk og blomstrende bund, som hurtigt dækker jorden. De er nemme at plante og passer sig selv, så de er ideelle for dem, der ønsker en lav vedligeholdelse. Sommerblomsterne fås i et hav af farver, så du kan finde dem, der passer perfekt til din have eller krukke. Vælg mellem lyserøde, gule, hvide eller blå nuancer, alt efter din personlige stil.

Robuste stedsegrønne planter til årets gang

Hvis du søger robuste stedsegrønne planter, der kan tåle årets gang, er der flere gode muligheder. Blandt de mest populære er vedbend, som med sine tætte, mørke blade danner et flot grønt tæppe året rundt. Ligeledes er efeu et godt valg, da den hurtigt breder sig og dækker jorden effektivt. Derudover kan du overveje stedmoderblomst, som ikke kun er stedsegrøn, men også blomstrer i de fleste måneder. For at se et udvalg af forskellige bunddækkeplanter, kan du klikke her: Tilbud på forskellige bunddækkeplanter.

Farverige løgplanter til forårsglæde

Løgplanter er et fantastisk valg til at skabe farverig forårsglæde i haven. De kommer i et væld af farver, former og størrelser, så der er rig mulighed for at finde planter, der passer til enhver smag. Tulipaner, påskeliljer og krokus er blot nogle af de populære løgplanter, der blomstrer tidligt på foråret og skaber et smukt farvespil i haven. Udover at være smukke at se på, er løgplanter også nemme at dyrke og kræver minimal pleje. De kan plantes om efteråret og vil år efter år komme igen med deres festlige forårsfarver.

Saftspændte sukkulenter til tørre pletter

Sukkulenter er ideelle til tørre, solrige områder i haven. De har evnen til at lagre vand i deres blade og stængler, hvilket gør dem modstandsdygtige over for tørke. Arter som stenurt, husløg og kaktus trives i veldrænet jord og kræver kun lidt pleje. Deres unikke former og farver tilfører haven et spændende visuelt element. Sukkulenter er også ypperlige til krukker og beholdere, hvor de kan danne flotte, skulpturelle kompositioner.

Blomstrende stauder til en frodig have

Blomstrende stauder er et fantastisk valg til at skabe en frodig og farverig have. De kommer igen år efter år og giver haven et smukt og naturligt udtryk. Nogle populære valg er for eksempel solhat, anemone og lupin, som alle dækker jorden godt og sørger for et væld af farver i haven. Stauderne kan placeres i grupper for at skabe et mere dramatisk udtryk eller spredes jævnt for et mere roligt og harmonisk look. Uanset hvordan de placeres, vil de blomstrende stauder bidrage til at gøre haven mere levende og indbydende.

Smukt krybende planter til at brede sig

Smukt krybende planter som jordbær, jordvedbend og vedbend er fremragende valg til at dække jorden og skabe et levende, grønt tæppe. Disse planter breder sig hurtigt og danner et tæt, dekorativt dække, som effektivt undertrykker ukrudt og holder jorden fugtig. De tåler også en vis skygge, hvilket gør dem velegnede til at plante under buske eller træer. Deres blomster og bær bidrager desuden med en ekstra æstetisk dimension til haven.

Dekorative græsser til det naturlige udtryk

Dekorative græsser er et fantastisk valg, hvis du ønsker at skabe et naturligt og afslappet udtryk i din have. De kommer i et væld af former, farver og størrelser, så du kan finde den helt rigtige til at passe ind i dit design. Prøv for eksempel Miscanthus sinensis, også kendt som elefantgræs, som med sine elegante, bølgende blade tilfører en smuk og blød kontrast til mere strukturerede planter. Eller gå for den mere kompakte Carex morrowii, hvis lysegrønne blade danner en tæt, tæppedannende vækst. Uanset hvilken du vælger, vil de dekorative græsser bidrage med en naturlig skønhed og give dit haveareal et mere afslappet og organisk udtryk.

Nytteplanter, der dækker og giver høst

Bunddækkeplanter kan ikke blot dække jorden, men også give en ekstra høst. Jordbær er et godt eksempel på en nyttig bunddækker, som både dækker jorden og giver en lækker afgrøde. Kløver er en anden plante, der både dækker jorden og binder nitrogen, hvilket kan gavne andre planter i haven. Krydderurter som timian og oregano kan også fungere som bunddækkere, samtidig med at de giver en høst af krydderier til madlavningen. Ved at vælge de rette nytteplanter som bunddækkere, kan du få en frodig og produktiv have med minimal indsats.

Skyggetålende arter til mørke områder

Hvis du har mørke områder i haven, hvor der ikke er meget sollys, kan du med fordel vælge skyggetålende bunddækkeplanter. Nogle gode muligheder er skvalderkål, vedbend og storkenæb. Disse planter klarer sig fint selv i områder med begrænset sollys og kan hjælpe med at dække jorden og holde ukrudt nede. Skvalderkål og vedbend er stedsegrønne, så de giver haven et grønt udtryk hele året. Storkenæb har flotte blomster om foråret, som vil pifte de mørke områder op.

Specielle udvalg for enhver smag og behov

Uanset om du foretrækker blomstrende, stedsegrønne eller stedsegrøn-blomstrende bunddækkeplanter, så har vi et udvalg, der passer til enhver smag og behov. Ønsker du et tæppetæppe af blomster, der byder på farverige blomster hele sæsonen, så anbefaler vi vores sortiment af jordbærplanter, stenurt og lavendel. Hvis du derimod foretrækker en mere rolig og ensartet grøn bund, så er vores udvalg af vedbend, efeu og vintergrøn et godt valg. Og for dem, der ønsker den bedste af begge verdener, har vi også et udvalg af bunddækkeplanter, der kombinerer blomstring og stedsegrøn løv, såsom storkenæb og hjulkrone.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.